Wichelroede:
De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor oude technieken op het gebied van het meten van aarde-energieën. In het verleden gebruikte men hiervoor een wichelroede. Deze werd gesneden van een gevorkte tak van bijvoorbeeld een hazelaar. Men ging meestal op zoek naar een waterader, om op die manier drinkwater voor dier en mens te kunnen vinden.
Er zijn verschillende soorten wichelroedes: de eenvoudigste is de Allemanswichelroede en er is de gevorkte of professionele wichelroede. Van beide soorten zijn er vele varianten.
Moderne technieken hebben betere instrumenten opgeleverd, maar sommige mensen gebruiken snel even een verbogen metalen kleerhanger of strippen even een paar stukken koperdraad. De houten takken hebben een nadeel, ze kunnen door hun plotselinge uitslaan de huid in de handen kapot draaien.
In alle gevallen wordt gebruikt gemaakt van de gevoeligheid van de persoon zelf, die met een wichelroede gaat meten. Sommigen mensen verklaren dit gebeuren als zijnde signalen uit het onderbewustzijn, die versterkt worden naar de wichelroede.
Anderen zien het als het gebruik maken van de gevoeligheid voor de te meten energie en de omzetting via hormonen en zenuwbanen naar de wichelroede. Deze maakt de signalen zichtbaar.
In alle gevallen gaat men op zoek naar energie. Deze energie kan afkomstig zijn van wateraders en aardstralen, maar ook van de positief geladen Leylijnen, andere krachtlijnen en kruisingen van dergelijke krachtlijnen. Ook worden energieën gemeten van de uitstraling van mens, dier en plant. En de wichelroede blijkt ook uitstekend te werken bij het meten van elektrosmog, dat is de storende straling van apparaten als televisies, GSM’s, wekkerradio’s, hoogspanningsleidingen, zenders, e.d.
Wie een beetje gevoelig is voor dergelijke energieën, herkent vanzelf in een echte (niet door mensen gemaakte) graancirkel dat er bijzondere energieën aanwezig zijn. Dan kan een instrument als een wichelroede helpen bij het aantonen van deze energieën.
Bio-tensor:
Naast de wichelroede wordt steeds vaker de bio-tensor (geo-tensor) gebruikt. Deze werkt als een pendel, maar is beter in een stabiele greep vast te houden. Werken met de bio-tensor maakt gebruik van dezelfde gevoeligheid van de gebruiker als bij de wichelroede.
De bio-tensor bestaat uit een handvat met antennenaald en daaraan een ontvanger.
Meten met de wichelroede en met de bio-tensor heeft beperkingen, echter hoe gerichter men ermee werkt, hoe duidelijker de reacties en de conclusies zijn.
Een waarschuwing bij het gebruiken van dergelijke instrumenten is op z’n plaats. Men meet onzichtbare energieën en men meet in een onzichtbare wereld. Hier is de uitdrukking van toepassing: “wat je uitstraalt, trek je aan”. Dus gebruik de instrumenten niet uit nieuwsgierigheid of sensatiezucht, maar ga er serieus mee om.
© Rob Trouw 2004